Για την πλοήγηση

header image

Άπνοια ύπνου


Ο ιατρός είναι εξειδικευμένος επί διαταραχών ύπνου "Expert Somnologist" με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ύπνου ESRS.

Συνέντευξη του ιατρού σχετικά με τις άπνοιες των ύπνων. Ενημερωθείτε πλήρως σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.
Τι είναι η άπνοια στον ύπνο;

“Άπνοια” σημαίνει προσωρινό σταμάτημα της αναπνοής. Στο αποφρακτικό σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ), συχνές παύσεις της αναπνοής συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου επειδή κλείνουν οι αεραγωγοί στο φάρυγγα.

Η διάγνωση του αποφρακτικού ΣΑΥ γίνεται με παρακολούθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου (πολυυπνογραφία). Έντονο ροχαλητό και υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνηθισμένα συμπτώματα του αποφρακτικού ΣΑΥ.Δείτε σχετικά Videos:

Τι προκαλεί την άπνοια στον ύπνο;

Η παχυσαρκία, το σχήμα και μέγεθος του φάρυγγα, η ρινική απόφραξη, το αλκοόλ και τα υπνωτικά φάρμακα μπορεί να συμβάλλουν στο αποφρακτικό ΣΑΥ.

Γενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το σχήμα των οστών του προσώπου μπορεί επίσης να συνδέονται με το αποφρακτικό ΣΑΥ.


Πρόληψη της άπνοιας στον ύπνο

Καθώς το αποφρακτικό ΣΑΥ είναι συνδεδεμένο με την παχυσαρκία, μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του υπερβολικού βάρους μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψή του.

Θεραπεύοντας την άπνοια στον ύπνο

Η  καλύτερη θεραπεία για το αποφρακτικό ΣΑΥ είναι η συνεχής μέσω της μύτης θετική πίεση των αεραγωγών (nCPAP).


nCPAP

Για τη θεραπεία nCPAP, ένα  μηχάνημα παρέχει μια συνεχή ροή αέρα μέσω μιας μάσκας η οποία προσαρμόζεται πάνω στη μύτη και η πίεση του αέρα κρατάει το φάρυγγα ανοικτό κατά τη διάρκεια της νύχτας.